Onze kunst

In ons restaurant willen we ook graag plaats bieden aan kunsternaars om hun werk te exposeren. Op dit moment hangt er werk van vier kunstenaars:

Caro ten Brundel is een ervaren kunstenares uit Zelhem. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en werk alleen in olieverf.

Gerard Schepers noemt zichzelf gevoelskunstenaar. Hij schildert intuïtief en volgt zijn gevoel. Daarbij is het als bij fotografie de natuur zijn grootstes inspiratiebron. Zijn schilderijen zijn abstract met een verwijzing naar den atuur en vaak is er symboliek en spiritualiteit te herleiden in zijn werk. Gerald werkt uitsluitend met olieverf op canvas. De totstandkoming van een kunstwerk kan soms complex zijn en veel tijd vragen, maar voor de kunstenaar is dat extra interessant, zo ontstaat de gelaagdheid die werken met olieverf zo boeiend maakt. Gerald werkt onder de naam GPJ art, zijn initialen en is autodidact. "If you never try, you will never know" is zijn motto. Gerald is geboren in Hengelo Gld in 1967 en woont in Arnhem.

De leerkunst die geexposeerd wordt is gemaakt door Wall - Artie.

Naast haar beroep als jazz -zangeres is Monic Kersten (1965) steeds meer in de ban geraakt van de teken- en
schilderkunst. Haar favoriete onderwerpen zijn mensen en natuur. Olieverf, acrylverf en ( kleur) potlood zijn haar
voornaamste materialen. De tekeningen zijn soms gemaakt met maar één kleurpotlood en toch krijg je een volwaardig
beeld. De tekeningen zijn vrij gedetailleerd, terwijl de schilderijen wat vrijer zijn en qua sfeer een magisch tintje hebben. De kleine doekjes waarop groente, fruit etc is afgebeeld zijn omgedoopt tot “ keukendoekjes”.

Gerard Velthuis, geboren 18 oktober 1935 te Haaksbergen, groeide op als jongste zoon , samen met twee broers en drie zussen in een gezin, waarvan de ouders een meubelwinkel annex meubelmakerij runden. Het schilderen en het beelden maken heeft hij van zijn creatieve en inventieve vader. Die maakte op zeer jeugdige leeftijd kasten en kabinetten, rijk besneden met prachtige motieven en voorstellingen. Na een jaar AKI (Kunstacademie Enschede) en 45 jaar samen met zijn twee broers de meubelzaak van zijn ouders gerund te hebben, is Gerard in 1995 begonnen te schilderen en te boetseren. Zowel Twente als de Achterhoek, veelal dicht bij huis, zijn de inspiratiebronnen voor zijn kleurrijke doeken. De natuur als abstracte werkelijkheid. Mensen verbeeld hij liever in keramiek en brons. Vooral mensen, die het waard zijn; bekende en minder bekende personen. Het zijn mensen, die karakter tonen, letterlijk en / of figuurlijk.